Private house, Milano 1993

Private residential construction – Recovery of industrial building in the residence
 
 
  • Trevisini-Vignali_galleria-18
 
 

AInside an industrial complex, the project transformed a space previously used as a bookbinding area of a medium size publishing company into a private apartment. The intervention respected the existing shapes and seeked to provide comfortable traditional housing requirements. A large library characterised the project and its distribution.
To highlight the material aspect of the existing site, characterised by concrete and steel structures, natural wood and warm colours were chosen.
The unusual height of the middle volume enabled three floors to be created facing the central living aree.
The bedrooms and the service rooms in the two lateral volumes are connected to the central one through sliding panels made in steel and glass according to the industrial tradition.